Afvalinzameling horeca

Wij hoeven u niet te vertellen dat er bij werk in de horeca veel afval vrij komt. Wat voor u belangrijk is, is dat dit bedrijfsafval op een zo efficiënt mogelijke manier wordt ingezameld. Dat geldt ook voor Meerlanden. Elke dag zetten wij ons in voor het creëren van een circulaire economie. Dat is een economie waarbij afval geen afval meer is, maar dient als grondstof; grondstoffen die na verwerking weer teruggebracht worden in de kringloop. En dat begint allemaal bij het juist scheiden en inzamelen van uw bedrijfsafval.

Afvalsoorten in de horeca

Over het algemeen zijn bij horeca ondernemingen een aantal afvalsoorten te onderscheiden die apart ingezameld en verwerkt kunnen worden:

  • Frituurvet
  • Glas
  • GFT
  • Papier en karton
  • Restafval

Hoewel dit de meest voorkomende afvalstromen zijn, wil dat niet zeggen dat dit ook op u van toepassing is. Om de verschillende afvalsoorten van uw horeca onderneming in kaart te brengen, kunnen wij een gratis afvalscan uitvoeren. Aan de bevindingen van deze scan koppelen wij tevens een vrijblijvend advies op maat. Daarin nemen we bijvoorbeeld op wat een strategische plek is om containers te plaatsen. Alles om het inzamelingsproces op de werkvloer zo efficiënt mogelijk in te richten.

Groene afvalstroom

Heeft u de mogelijkheden van uw eigen afval al eens onderzocht? Veel horeca ondernemingen produceren bijvoorbeeld veel GFT-afval. Deze groene afvalstroom wordt verwerkt tot vijf nuttige producten: groengas, CO2, warmte, compost en water. Wellicht kunt u één of meerdere producten zelf weer goed gebruiken. Daarmee bespaart u kosten en draagt u bij aan een beter milieu.

Benieuwd naar duurzame oplossingen voor uw horeca afval? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Over Meerlanden

Wij specialiseren ons in het duurzaam verzamelen en verwerken van alle afvalstromen, met name in de deze regio’s:

  • Haarlemmermeer
  • Aalsmeer
  • Duin- en Bollenstreek
  • Schiphol
  • Amsterdam en omstreken